Shiatsu

Shiatsu/Yinyoga är en ny behandlingsform som jag utvecklat som går ut på att ge både Shiatsu och avslutar med Yinyoga positioner. Behandlingen är på 1,5 timma och är utmärkt för att slappna av, skapa kroppsmedvetenhet, balanserar både kroppslig och mentalt.  

Shiatsu är en japansk behandlingsform utvecklad för mer än tusen år sedan med ett holistiskt synsätt. Den bygger på samma princip som akupunktur men här används inga nålar.
Shiatsu har en gynnsam effekt vid symptom som spänningar i rygg och axlar, nackbesvär, ischias, migrän, matsmältningsbesvär, huvudvärk, högt blodtryck, utmattningssyndrom, oro, depression och sömnproblem.

Behandlingen sker iklätt mjuka kläder på en futon madrass på golvet.
Med sina händer och armbågar trycker terapeuten mjukt på akupunktur punkter samt stretchar och mjukar upp kroppens leder och muskler.

​Shiatsu syftar till att frigöra blockeringar och skapa balans i kroppens naturliga energiflöde.
Shiatsu stärker kroppens eget självförsvar och förbättrar allmäntillståndet och välbefinnandet, både fysiskt och känslomässigt. Uppmärksamhet på din kropps reaktioner kan stimulera dig att fatta beslut som leder till ett mer balanserat liv vad beträffar kost, motion och vila.

Shiatsu skapar även en större självmedvetenhet och ger förståelse för hur kroppen reagerar på stress samt vad man kan göra för att förhindra det.

                  Obs!  Du behöver inte vara sjuk för att få en skön shiatsubehandling!