STRESSHANTERING GENOM MINDFULNESS
* Jag skräddarsyr en kurs som passar dina behov
* Jag använder mig av Mindfulness som verktyg 
* 8 veckors kursen är baserad på MBSR-Mindfulness Based Stress Reduction skapat av Jon Kabat-Zinn

 

Mindfulness är ett kraftfullt redskap för att hantera stress i vardagslivet men framförallt bidrar det till att skapa en djupare förståelse om dig själv och dina medmänniskor.
På ett djupare plan blir vi medvetna om hur vi kan uppleva optimal personlig tillväxt genom att bryta gamla beteendemönster och vanor.
Vi blir medvetna om våra möjligheter till att söka ett högre syfte i våra liv.

En kurs i mindfulness hjälper dig att komma igång med övningarna som gör att du kan utöva mindfulness på egen hand. Inga förkunskaper krävs.
Kursen är upplevelsebaserad. Vi arbetar med enkla övningar, både teoretiska och praktiska som integreras i vardagen i slutet på kursen.

Kursinnehåll:
* Handledning i utövandet av uppmärksamhetsövningar
* Förhållningssätt, dagliga hemuppgifter och teman
* Cd med guidade Mindfulnessmeditationer och kroppsscanning

Att integrera mindfulness i ditt liv ger en mängd fördelar:
En ökad förmåga till avslappning, förbättrad koncentration och kreativitet, mer livslust och energi, större självinsikt och förståelse för andra, ökat självförtroende, bättre  förmåga att hantera stress. En ökad medvetenhet om nuet frigör kapaciteten att möta situationer med valmöjligheter istället för att reagera automatiskt.
Fördelen med enskilda samtal är att vi kan fördjupa oss i vad som passar dina behov i din livsstuation i dagsläget.
För mer information kontakta Juan på 0733-608808

En klient berättar;
Det är en ynnest att få träffa personer som Juan i ens liv. Han har hjälpt mig att plocka fram det som legat och grott i mig utan att jag tidigare kunnat sätta ord på det. Tillsammans har vi sått ett frö till resten av mitt liv där jag har en helt annan förståelse för mig själv, mina behov och att lyssna på min kropp. Mindfulness är ett kraftfullt verktyg att använda för att påverka nuet, vardagen och framtiden. Det är det enkla som är det geniala och denna kunskap kommer jag alltid bära med mig för jag har äntligen hittat hem. // Sanna B.

Jag vaknade upp en dag mitt i livet och kände att min energi var helt borta. Jag kom inte upp ur sängen, visste inte vad jag skulle göra...
Efter flera år av ett ständigt rusande, alltid på väg någonstans, kunde jag helt plötsligt inte ens ta mitt barn till skolan utan att jag fick gå hem och vila ett par timmar. Datorn som jag hängt över både natt och dag fick mig att känna panikångest. Jag kunde inte ens öppna den förrän jag kände att jag inte fick luft. 
Jag var utmattad och vilsen i livet. Jag blev sjukskriven och läkaren sa att jag skulle ta det lugnt.
Jag visste inte hur man tog det lugnt, min puls var alltid hög och jag hade alltid en plan vad jag skulle göra sen.
Men då fick jag kontakt med Juan. Efter ett möte med Juan kände jag att Mindfullness var den rätta vägen för mig. Jag ville hitta orsaken till varför jag hamnat där jag var.
För mig är mindfullness en vägledning och en fantastisk hjälp som fick mig att komma upp på en väg igen efter att hamnat nere i diket.
Juan har hjälpt mig hitta denna nya vägen i livet som jag känner jag vill vara på och där jag fått verktyg genom mindfullness som lär mig att komma tillbaka till mig själv och vara i nuet.
Han har varit där vid min sida under denna resan och fått mig känna och vara medveten igen, inte bara göra allt på löpande band som man lätt gör.
Nu är jag tacksam för att hela min kropp la av en dag i februari för att jag skulle få mitt uppvaknande, och med hjälp av Juan och mindfulness hitta tillbaka till mig själv och vara medveten i livet och inte bara springa bredvid.
Anna Malmberg